Dit is TikiWiki 1.9.2 - 2015.03.27 [17:15]

Forum: Koken, Ingrediënten

Forums->Koken, Ingrediënten->Winkels met glutenvrije producten?

Eva
Winkels met glutenvrije producten?


Hallo!

Na een lange zoektocht bij de dokter, is er net geconstateerd dat ik intolerant ben voor gluten (d.i. geen coeliakie, maar een (hopelijk tijdelijke) intolerantie). Dit was even verschieten en een aanpassing om van de ene op andere dag glutenvrij te eten.

Nu ben ik op zoek naar winkels waar glutenvrije producten te koop zijn en eventueel suggesties voor goede producten. Ik ben woonachtig in Antwerpen centrum, dus liefst daar in de buurt. Ik heb één grote bio-winkel gevonden in een zijstraat van de Meir (ter hoogte van de inno) waar ze wat glutenvrije producten hebben. Ik heb ook ergens gevonden dat in de Volkstraat een biologische bakker zou zijn, maar weet er iemand of ze daar glutenvrij brood hebben?

Ook restaurantjes (heb al gelezen dat er in de bourla een glutenvrije brunch is) zijn welkom.

Nog een kleine opmerking: rogge mag ik wel eten, spelt niet.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
Alvast bedankt!

Groeten,
Eva

  gebruiker offline
op: 2007.03.31 [08:36] score: 0.80 gelezen: 31770

Aangeleverde berichten

Top
auteur bericht
kris
gebruiker offline
Re: Winkels met glutenvrije producten?
op: 2007.04.11 [09:11] score: 0.00
Hoi Eva,

Naar het schijnt is er in de Brederodestraat op 't Zuid ook een zeer goede biowinkel met een degelijke glutenvrij aanbod. Wat wij zelf regelmatig doen is online bestellen op www.bioplanet.be.external link Ze hebben een ruim aanbod en je kan dit afhalen in een Colruytwinkel naar keuze. Zelf gaan we ook regelmatig naar de eko-shop in Kontich, daar hebben ze vrij veel keuze in glutenvrij meel en bindmiddelen en dergelijke om zelf te bakken, daarnaast hebben ze ook vrij veel van procelli in voorraad. Ga best op dinsdag want dan wordt er geleverd, tegen donderdag is er al veel uitverkocht.

In het begin is het wat wennen, maar met de artikelenlijst bij de hand leer je snel dat er inderdaad veel niet mag, maar dat er nog veel meer is dat wel mag... gelukkig maar... :-)

Trouwens een tip voor diegenen die het nog niet weten: als je glutenvrijbrood in plasticfolie enkele seconden in de microgolfoven legt is het veel minder droog en een pak aangenamer om op te smullen !!!

Ik wil je zeker niet ongerust maken, maar een glutenintolerantie is bij mijn weten nooit tijdelijk. Dit is trouwens één van de grote verschillen tussen een intolerantie en een allergie. Er zijn nog altijd artsen die geen ervaring hebben met coeliakie en onbewust weleens misleidende informatie durven te verspreiden. Ik ben zelf uiteraard ook geen dokter dus beschouw mijn mening niet als een sluitende diagnose. Er is al een bloedonderzoek gedaan? Eventueel een biopsie? Enkel met dit laatste kan je enige zekerheid bekomen, én kan je een deel van de kosten terugvorderen. Want dat coeliakie niet enkel een aanpassing is in je voedingspatroon en je levensstijl maar ook in je portemonnee is een zekerheid.


auteur bericht
Re: Winkels met glutenvrije producten?
op: 2007.04.10 [08:25] score: 1.00
Hallo,

In antwerpen heb je volgende winkels ;

- bio-shop schilde (aan de GB): kleine keuze, maar ze kunnen alles bestellen van Schär
- bio-shop in Merksem (eethuisstraat 128) : zéér ruime keuze (hebben 2de winkel aan de INNO op de Meir). De shop in Merksem is wel wat groter.
- bakker op de paardenmarkt : glutenvrije speculoos op bestelling
- GB (assortiment van Kock's Fresh - slaatjes en beleg) en DELHAIZE

Gisteren nog gaan eten in het Fondueke ... je kan een vlees of visfondue nemen in olie. Wel even melden dat je glutenvrij moet eten. Ze doen dan geen vinegrette op de saus en serveren de aardappels afzonderlijk (normaal liggen die in het broodmandje). Sausjes en brood mag jezelf meebrengen.

Voor de rest zou ik aanraden om zelf brood te bakken. Voorverpakt brood is tamelijk droog en duur .......

groetjes,
Kristofauteur bericht
mandua
gebruiker offline
Re: Winkels met glutenvrije producten?
op: 2007.04.02 [07:57] score: 0.00
Ik dacht dat als je éémaal intolerant voor gluten bent dat je het altijd bent????
Een glutenintolerantie is toch coeliakie??
Heb ik dan nog hoop??? lol Bij mij is wel een ernstige vlokkenatrofie vastgesteld...en coeliakie...
Groetjes,
Miekeauteur bericht
tom
tom
België
gebruiker offline
Rogge bevat gluten
op: 2007.04.01 [13:18] score: 0.00
Rogge bevat wel degelijk gluten. Zeker NIET eten dus als je een gluten-intolerantie hebt. En gerst en spelt natuurlijk ook niet.
Haver valt eventueel te riskeren, hoewel ook daar geen 100% eensgezindheid over bestaat.
Pagina: 1/1

Toon bijdragen:
Spring naar forum: