Dit is TikiWiki 1.9.2 - 2014.10.22 [23:03]

Forum: Koken, Ingrediënten

Forums->Koken, Ingrediënten->Maisbloem, maiszetmeel en polenta

nsoenen
Maisbloem, maiszetmeel en polenta



Hallo allemaal,

Mijn mama en ik zijn sinds enkele maanden glutenvrije recepten aan het uittesten. Vaak komen wij in deze recepten de term maïsmeel/maïsbloem tegen. Wij vroegen ons af of er een verschil is tussen maïsbloem en maizena (maiszetmeel). En wat is polenta precies? Je hebt hierin ook verschillende vormen van heel fijn tot grof. Wanneer moet je grove polenta gebruiken en wanneer fijne? En als dit in een recept voorkomt, moet je deze dan puur gebruiken of eerst koken? Onlangs hebben we polenta gebruikt samen met aardappelmeel en rijstemeel om een taartbodem te maken, maar de (pure) polenta was nog hard toen we de vorm uit de oven haalden...

Kan iemand ons wegwijs maken?
Alvast bedankt

Nele en co

  gebruiker offline
op: 2007.07.10 [14:12] score: 0.00 gelezen: 26057

Aangeleverde berichten

Top
auteur bericht
klaas.storme
klaas.storme
België
gebruiker offline
Re: Maisbloem, maiszetmeel en polenta
op: 2007.07.13 [08:05] score: 0.00
Hoi,

Maizena wordt eerder gebruikt voor het binden van sauzen, eerst oplossen in wat water en dan er bij voegen.
maismeel eerder bij het bakken.((lekkere tortillias)
het rijst wel minder, daarom mengt ik het met andere (glutenvrije)bloem.
Moderne polenta is gemaakt van maïsbloem. Het is echter veel groffer van structuur dan de maïsbloem die wij kennen als maïzena. De korrels worden met kokend water vermengd en tot een soort pap gekookt, die warm of koud geserveerd kan worden.
Deze gekookte pap is vrij neutraal van smaak en wordt daarom vaak opgediend met een pikante tomaten- of champignonsaus en wordt vermengd met ingrediënten als melk, boter, kaas en salie.
Er is ook voorgekookte polenta verkrijgbaar maar de naam ontsnapt me net.
Ikzelf heb nog nooit polenta gebruikt bij het bakken.

Hopelijk heb je er iets aan.
Groeten,
Klaas



Pagina: 1/1

Toon bijdragen:
Spring naar forum: