Dit is TikiWiki 1.9.2 - 2014.07.25 [00:37]

Forum: Koken, Ingrediënten

Forums->Koken, Ingrediënten->Essenenbrood

Okei
Essenenbrood


Heeft er al iemand ruime ervaring met glutenvrij essenenbrood (brood van gekiemde tarwe dat gemalen en daarna gebakken wordt bij max. 70 ° C)?

Okei

  gebruiker offline
op: 2009.04.26 [12:16] score: 0.00 gelezen: 19989

Aangeleverde berichten

Top
auteur bericht
DVDE
gebruiker offline
Re: Essenenbrood
op: 2010.04.12 [14:15] score: 0.00
hoi!
ik besef dat deze post al even geleden is, maar wil er toch graag op verder gaan.... hopelijk leest er nog iemand mee... eek
sinds een paar dagen ben ik in de ban van dit essenenbrood...

ik ga het proberen met boekwijt, omdat dit een zaad is en geen graan, en dus ook geen gluten bevat.
momenteel staat de boekwijt te kiemen (ongeveer 3 mm kiem)... ik ga ze laten groeien tot ze 1 à 1,5 cm groot zijn.
dan komt de volgende uitdaging: ik heb al gelezen dat je de kiemen dan in de blender kan gooien, vermalen, ovenschaal in en bakken... op een andere site staat dat je de kiemen met de hand tot een pasta kan kneden... ik ben er nog niet uit (al lijkt dat 'blenderen' wel de gemakkelijkste oplossing... hihi)

over het bakken heb ik momenteel ook nog weinig info:
je zou het bakken in een oven van 70 graden, wanneer er aan de buitenkant een kort ontstaat, is het brood klaar (het zou dan binnenin nog vochtig moeten zijn), je zou het brood ook in een droogoven kunnen leggen, dan duurt het 36 uur op een temperatuur van 40 graden...

ik hoop dat iemand van jullie mij wat meer info of ervaringen kan meegeven...
anders wordt het helemaal 'trial and error' rolleyes

ik hou jullie op de hoogte!
grtzzz,
dirk




auteur bericht
tom
tom
België
gebruiker offline
Re: Essenenbrood
op: 2009.04.29 [21:07] score: 0.00
Het lijkt mij onmogelijk dat dit glutenvrij zou zijn.



Pagina: 1/1

Toon bijdragen:
Spring naar forum: