Dit is TikiWiki 1.9.2 - 2014.07.22 [09:18]

Forum: Koken, Ingrediënten

Forums->Koken, Ingrediënten->

bewerken



 
op: 1970.01.01 [00:00] score: gelezen:

Aangeleverde berichten

Top







































auteur bericht
Jolienneke_X
gebruiker offline
vraag ivm eten
op: 2011.11.22 [20:04] score: 0.00
Hallo ik heb ng een paar vragen over producten die ik wel of niet zou mogen eten want op sommige sites staat dat ik het wel mag en op de andere dan weer niet..

Op een site zeiden ze dat ik geen mayonaise en ketchup meer mag maar heb op het etiket gekeken en daar staat niks op dat er gluten inzitten.
en hoe is het met chocolade? eerst heb ik gelezen dat ik dat ook niet meer mag eten en heb een dieet gekregen van iemand van het ziekenhuis en die zei dan weer dat ik alle côte d'or producten mag eten, dus wel gewone chocolade?.. :)
Er bestaat ook glutenvrije chips maar toch niet in alle chips zitten gluten? dus mag ik die chips dan wel eten waar geen tarwe inzit?

Zo als jullie hier eventueel een antwoord op weten zou dat heel fijn zijn. :)
Groetjes Jolien





auteur bericht
h85
gebruiker offline
glutenvrije chokolade
op: 2011.11.22 [14:42] score: 0.00
hallo

mijn dochtertje is 3 jaar en heeft coeliakie.

Nu sinterklaas op komst is. zult er op school een schoen worden gezet. en dan is mijn vraag bestaat er glutenvrije chokolade.


Alvast bedankt



auteur bericht
Jolienneke_X
gebruiker offline
vraag ivm glutenvrij brood bakken
op: 2011.11.15 [18:59] score: 0.00
Hallo,
Ik ben een meisje van 19 jaar en sinds kort weet ik dat ik coeliakie heb en glutenvrij moet eten, een hele aanpassing dus.
Ik heb ondertussen al verschillende broden gemaakt met een broodbakmachine met mixen van Schaer, no gluten,... maar het probleem is dat mijn brood bijna niet rijst en het is ook vrij zwaar.
Ik heb eens in een recept zien staan dat ze er fiber husk bijdoen. Dat heb ik eens geprobeerd x dan zit de smaak wel goed maar kan het zijn dat daardoor mijn brood niet goed gaat rijzen?
Heeft mss iemand eventueel nog een goed recept voor wit of bruin brood? Dan kan ik ng eens een poging doen :)
Alvast bedankt.. groetjes Jolien







auteur bericht
Stijn_H
gebruiker offline
Re: vraag ivm glutenvrij brood bakken
op: 2011.11.16 [18:52] score: 0.00
Dag Jolien

Ik ben nog maar recent aan het experimenteren met fibre husk, maar voor zover ik weet heeft de fibre husk geen effect op het rijzen van het brood.
De fibre husk zou er voornamelijk voor moeten zorgen dat het brood minder droog is en een betere structuur heeft.

Het rijzen wordt meer beïnvloed door de hoeveelheid vocht, de hoeveelheid gist en ook de temperatuur van je ingrediënten.
Je ingrediënten zij best op kamertemperatuur.
Ook de volgorde waarin je de ingrediënten toevoegt is belangrijk: gist zal niet werken als het direct in contact komt met zout.

Wij werken met een Panasonic broodoven, die we op het glutenvrij programma gebruiken (met korst op dark).

Dit zijn de ingrediënten die wij gebruiken (in deze volgorde):
- 1,75 klein maatje droge gist (klein maatje = koffielepel)
- 0,5 grote maat suiker (grote maat = eetlepel)
- 450 gr nogluten bloem
- optioneel - 50 gr sesamzaad (voor de smaak)
- optioneel – 20 gram fibrexvezels die vooraf zijn geweekt in 60 ml water (15 minuten laten weken)
- 310 ml water waarin een halve eetlepel fibre husk is opgelost gedurende 10 minuten (regelmatig eens doorroeren om klonters te voorkomen)
- 0,5 klein maatje zout
- 2 grote maatjes olie (arachide)

Het resultaat is brood dat vrij luchtig is en niet te snel korrelt.

Je probeert best eens een aantal recepten. Als er eentje bij zit dat een redelijk resultaat geeft, kan je er mee beginnen experimenteren.

Veel succes

Stijn



auteur bericht
erwinH
gebruiker offline
coelidiet te koop
op: 2011.11.04 [18:01] score: 0.00
Na 3 jaar streng dieten (diverse voedselallergiën) is onze dochter sinds enkele maanden verlost van oa glutenallergie. Maar ik heb nog veel glutenvrije bloem over : 2,5 kg No Risk en 35 kg Coelidiet. Totale waarde aan 14 Euro/2,5 kg = 210 Euro. Ik doe dit van de hand voor een goed bod. Ik woon in Herk-de-Stad.
e-mail : hertogen.houbrechts@telenet.be




auteur bericht
Ciska79
gebruiker offline
Gebruik keukengerief
op: 2011.10.22 [07:04] score: 0.00
Goedemorgen,
Ik ben nieuw hier, en heb een vraag;
Ik heb een familielid met Coeliakie die regelmatig bij ons komt eten. Nu heb ik me het AVEVE boek 'glutenvrij' bakken aangeschaft en ik zou doodgraag voor haar eens brood bakken. Dat ze zoiets simpels als een dagdagelijkse broodmaaltijd gewoon kan mee eten bij ons.
Nu vroeg ik mij af... mag ik daar mijn broodmachine voor gebruiken?

Het vinden van de glutenvrije ingredienten gaat me wel af, maar ik ben als de dood voor 'besmetting' in de keuken.

Dus mijn vraag is nu; hoe maak ik mijn keuken en het keukengerief schoon zodat er nergens 'rest' gluten blijven hangen. En hoe kan ik mijn broodmachine proper maken zodat ik er nu eens glutenvrij mee kan bakken. Zelfde vraag voor de oven, taartvormen etc...
Zijn daar speciale schoonmaakmiddelen voor? Of is een warm sopje en goed spoelen voldoende?

Jullie zien het; een hoop vragen, misschien zelfs stomme vragen... maar ik zou me rotslecht voelen als ze ziek wordt van iets wat ze hier heeft gegeten. En ze komt morgen, het zou leuk zijn als ze gewoon eens mee door kan doen met de rest.
Jullie tips zijn meer dan welkom.
Alvast bedankt !
Ciska



auteur bericht
Lucia
België
gebruiker offline
Re: Gebruik keukengerief
op: 2011.10.22 [14:57] score: 0.00
Hallo,

Als je zeker wil spelen zou ik de broodbakoven zeker niet gebruiken. Misschien een broodje bakken in de gewone oven en hiervoor een "nieuwe" bakvorm gebruiken.
Toen bij mij coeliakie werd vastgesteld heb ik ook alles nieuw aangekocht, nieuwe bakvormen, taartvorm, nieuwe mixer, houten spatels, friteuse, plastiek broodsnijplank, en noem maar op..... 't is misschien een grote investering, maar je bent toch zeker dat je "glutenvrij" kan koken.
En een ding is wel zeker: het brood dat je bakt in de gewone oven is veeeeeeel lekkerder dan het glutenvrij brood dat je in de broodbakoven bakt. En echt niet moeilijk. Als je wil geef ik je wel eens een receptje.
En ook nooit dezelfde boter-, confituur-, chocopot gebruiken als degene die niet glutenvrij moeten eten. Als je met je mes daar in zit en er hangen nog broodkruimels aan, kan ook gevaarlijk zijn als je glutenvrij moet eten.

Groetjes,
Lucia


> Goedemorgen,
> Ik ben nieuw hier, en heb een vraag;
> Ik heb een familielid met Coeliakie die regelmatig bij ons komt eten. Nu heb ik me het AVEVE boek 'glutenvrij' bakken aangeschaft en ik zou doodgraag voor haar eens brood bakken. Dat ze zoiets simpels als een dagdagelijkse broodmaaltijd gewoon kan mee eten bij ons.
> Nu vroeg ik mij af... mag ik daar mijn broodmachine voor gebruiken?
>
> Het vinden van de glutenvrije ingredienten gaat me wel af, maar ik ben als de dood voor 'besmetting' in de keuken.
>
> Dus mijn vraag is nu; hoe maak ik mijn keuken en het keukengerief schoon zodat er nergens 'rest' gluten blijven hangen. En hoe kan ik mijn broodmachine proper maken zodat ik er nu eens glutenvrij mee kan bakken. Zelfde vraag voor de oven, taartvormen etc...
> Zijn daar speciale schoonmaakmiddelen voor? Of is een warm sopje en goed spoelen voldoende?
>
> Jullie zien het; een hoop vragen, misschien zelfs stomme vragen... maar ik zou me rotslecht voelen als ze ziek wordt van iets wat ze hier heeft gegeten. En ze komt morgen, het zou leuk zijn als ze gewoon eens mee door kan doen met de rest.
> Jullie tips zijn meer dan welkom.
> Alvast bedankt !
> Ciska


auteur bericht
h85
gebruiker offline
glutenbrood
op: 2011.10.16 [15:17] score: 0.00
hallo

ik heb vandaag de glutenvrije brood willen maken in de broodbakmachine. ik denk dat de recept niet klopt het was overgerezen en niet goed gebakken.

het recept die heb gebruik van de pak was staat gewoon op de pak bloem van schar

500g shar brot-mix
15 g verse gist
500 ml water
6g olie
1tl zout


wie heeft er een een goede recept voor broodbak machine. het merk van mijn broodbakmachine is bleusky

alvast bedankt.



auteur bericht
jca
gebruiker offline
Glutenvrije pasta (Schär) te koop
op: 2011.09.04 [09:08] score: 0.00
Glutenvrije lasagnevellen 250 gram van het merk Schär; ongeopend, houdbaarheidsdatum 15/01/2012.

Glutenvrije pasta van het merk Delhaize +- 300 gram, houdbaarheidsdatum31/08/2012.

Samen te koop voor 3 euro.

Te koop wegens foutieve diagnose.



auteur bericht
LieveSweere
gebruiker offline
Kempen
op: 2011.06.25 [05:21] score: 0.00
Mijn mama is vanaf nu verdeelpunt voor glutenvrij en eventueel ook lactosevrij brood, koekjes en gebak. Ze woont in Vosselaar en het kan daar elke zaterdag en dinsdag afgehaald worden. Als je hierover meer wilt weten mag je haar gerust een mailtje sturen
chrisjecallewaert@hotmail.com



[vor.]  Pagina: 8/12  [volg.]

Toon bijdragen:
Spring naar forum: